Sárgabarackos desszert és tejszínes aszaltsárgabarack -parfé recept
270 perc
A Sárgabarackos desszert és tejszínes aszaltsárgabarack -parfé hozzávalói:
25 dkg aszalt sárgabarack
1 + 0,5 dl Humana bébivíz
10 dkg Humana Kekszes Tejpép
1 db citrom
1 kupica barackpálinka
2 dl hideg tejszín
2 evőkanál porcukor
A Sárgabarackos desszert és tejszínes aszaltsárgabarack -parfé elkészítési módja:
Megpároljuk gőzön az aszalt sárgabarackot, aztán a bébivízzel összepürésítjük. Ezután elkészítjük a kekszes tejpépet, és ezt összekeverjük az aszaltbarack-pürével. Egy kis részét kitesszük külön tálkába, ez lesz a baba desszertje. A többi püréhez reszeljük a citrom levét és belecsurgatjuk az átszűrt levét is. Ezután belelöttyintjük a barackpálinkát is, majd az egészet jól elkeverjük. Atejszínből habot verünk és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a barackpürét. Az így kapott masszát a szilikon muffin forma horpadásaiba kanalazzuk és 3-4 óra alatt kifagyasztjuk.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: 739be98760, 2007. szept. 28. 17:42
A sárgabarackos desszert és tejszínes aszaltsárgabarack -parfé elkészítési módja és hozzávalói.