Rokfortos sárgabarack recept




(4 személyre):
8 szem sárgabarackbefőtt
3 evőkanál porcukor
4 evőkanál barackpálinka
15 dkg rokfort sajt
3 evőkanál tejszín
1 evőkanál apróra vágott citromfű és levele díszítéshez
A Rokfortos sárgabarack elkészítési módja:
A barackokat lecsepegtetjük vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük megszórjuk porcukorral,és leöntjük a pálinkával.220 fokra előmelegített sütőben kicsit megbarnitjuk kivesszük és hűlni hagyjuk. A sajthoz hozzáadunk 1 evőkanál tejszint,és villával jól szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a maradék tejszint a citromfüvet,és kávéskanállal csónakokat formázunk. A kihűlt barackok tetejére tesszük. A tetejét citromfűlevéllel díszítjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. jan. 28. 13:08
A rokfortos sárgabarack elkészítési módja és hozzávalói.