Töltött liba recept


1 fiatal liba(kb. 3,5 kg.),30 dkg
zsemlekocka.30 dkg
gesztenye(hamozott,kis kockakra darabolt),15 ,dkg.libamaj(feldarabolva),1/4 l.tej,4 tojas,8 dkg hagyma(kockara vagva),5 dkg
vaj,2 nagyobb alma(nagyobb darabokra vagva),5 dio(feldarabolva),4 aszalt szilva(feldarabolva)1 evökanal petrezselyem,so,bors,majoranna.
A Töltött liba elkészítési módja:
1. A tejet a tojassal elkeverjük,a zsemlekockara öntjük,hagyjuk hogy megszivja magat.a hagymat a vajon üvegesre paroljuk,a majat is kicsit atsütjük vele,sozzuk,borsozzuk.minden hozzavalot a zsemlemasszahoz adunk,izles szerint sozzuk,a majorannaval izesitjük.10percig allni hagyjuk. 2. A libat kivül, belül sozzuk,belül majorannaval bedörzsöljük.A töltelekkel megtöltjük,hustüvel összetüzzük. 3. 180-200°-os sütöben (kb. 2 es 1/2ora) szep ropogosra sütjük.Parolt lila kaposzta illik hozza.
Nagyon finom,mutatos fogas Karacsonyra is.
Lehet mas szarnyasbol is kesziteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4423e63349, 2006. nov. 1. 13:32
A töltött liba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.