Almaszirupos sült palacsinta recept
Az Almaszirupos sült palacsinta hozzávalói:2 tojás
fél bögre liszt
fél bögre tej
egy csipet fahéj
egy csipet szerecsendió
2 és fél evőkanál vaj
egy fél citrom leve
2 evőkanál porcukor
a szósz:
3-4 szem meghámozott, apró kockákra darabolt alma
1/4 bögre cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
egy kávéskanál fahéj
Az Almaszirupos sült palacsinta elkészítési módja:
Na ez így elsőre nem hagzik nagy kunsztnak, mert ugyebár a palacsintát jellemzően sütni szokták...igen ám, de ezt sütőben! Hívják finn, vagy dán palacsintának is, a tésztája pedig sokkal inkább emlékeztet az amerikai pancake-re, mint a magyar palacsintára, vagy a francia crepe-re. Ez is egyszerű, bármivel tölthető, de van egy kis különlegesség mellékíze:) Most egy almaszószos verziót készítettem, íme a recept: Először az almaszirupt készítem el: A feldarabolt gyümölcsöt és a szósz többi hozzávalóját takarék lángon főzöm nyúlós-bugyborékosra. Ez nem nagy ügy. De a palacsinta sem: robotgéppel összekeverem a lisztet a tojásokkal, a tejjel, a fahéjjal és a szerecsendióval azután fél órára letakarva hűtőbe teszem a masszát. Végül fogok egy lecsatolható oldalú tortaformát, alaposan kivajazom, azután beleöntöm a tésztát, és 220 fokon sütöm 15-20 percig, míg fel nem puffad, és aranybarna nem lesz. Azután kiveszem, ráöntöm az almaszirupot, meghintem a tetjét porcukorral, és visszatolom 2-3 percre. Majd kiveszem, leszedem gyorsan a szélét, hogy ne ragadjon rá, és ha kissé kihűlt, megcsorgatom a citromlével.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2009. máj. 27. 18:48
Az almaszirupos sült palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.