Epres-joghurtos túrótorta recept
Az Epres-joghurtos túrótorta hozzávalói:Tésztához:
3 tojás
3 evk cukor
3 evk liszt
8 dkg vaj
fél citrom reszelt héja
Krémhez:
75 dkg túró
6 evk cukor
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
6 dl joghurt
3 dkg zselatin
1 kg eper
Díszítéshez:
pár szem eper
szitált porcukor
Az Epres-joghurtos túrótorta elkészítési módja:
Tészta készítése: A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Az epret mossuk, lecsumázzuk. A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként. Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük. Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk. Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk. Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk. Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük. A krém készítése: A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük. Citromhéjat reszelünk rá. A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük. Melegen a túróhoz adjuk, elkeverjük. Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.
A lapot én kakaósnak szoktam készíteni, így finomabb. (Szerintem...):-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 27. 17:42
Az epres-joghurtos túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.