Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-joghurtos túrótorta recept

Epres-joghurtos túrótorta recept

Az Epres-joghurtos túrótorta hozzávalói:
Tésztához:

3 tojás
3 evk cukor
3 evk liszt
8 dkg vaj
fél citrom reszelt héja

Krémhez:

75 dkg túró
6 evk cukor
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
6 dl joghurt
3 dkg zselatin
1 kg eper

Díszítéshez:

pár szem eper
szitált porcukor


Az Epres-joghurtos túrótorta elkészítési módja:
Tészta készítése: A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Az epret mossuk, lecsumázzuk. A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként. Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük. Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk. Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk. Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk. Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük. A krém készítése: A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük. Citromhéjat reszelünk rá. A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük. Melegen a túróhoz adjuk, elkeverjük. Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.

A lapot én kakaósnak szoktam készíteni, így finomabb. (Szerintem...):-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-joghurtos túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook