Hagymás nokedli recept
A Hagymás nokedli hozzávalói:5-6 nagy hagyma
olaj vagy zsír
só
őrölt pirospaprika
ételízesítő
A nokedlihez:
3 tojás
1 kiskanál zsír
liszt
A Hagymás nokedli elkészítési módja:
5-6 nagy hagymát megtisztítunk, és kockára vágva olajban vagy zsírban egészen puhára pároljuk, közben sóval meghintjük. Ha már elég puha, megszórjuk őrölt pirospaprikával és kevés ételízesítővel. Ezután 4 személyre (3 tojásból, kiskanál zsír, liszt) galuska tésztát készítünk, és szaggatóval apró galuskát készítünk. A főzővízbe 1 evőkanál zsír vagy étolaj, só és ételízesítő is kerüljön. A kész galuskát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és a forró hagymával összekeverjük. Tavasszal fejes salátával gyors egytálétel.
Ha van fagyasztott nudlim otthon, akkor hagymás nudliként szoktam elkészíteni. Így kb 15-20 perc alatt készen van egy gyors ebéd.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 24. 14:49
A hagymás nokedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.