Csukapörkölt recept
60 perc
Zsírszegény
A Csukapörkölt hozzávalói:
1,2 kg konyhakész csuka,
só,
2 vöröshagyma,
1 zöldpaprika,
5-7 evőkanál olaj,
1 kiskanál pirospaprika,
1 babérlevél,
2 gerezd fokhagyma,
őrölt bors,
1 kisebb paradicsom,
ételízesítő,
őrölt köménymag,
cseresznyepaprika-krém
A Csukapörkölt elkészítési módja:
A megmosott csukát két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk.A hagymát és a paprikát apróra vágjuk,és bográcsban az olajon megfonnyasztjuk.A pirospaprikával megszórjuk,2-2,5 dl vízzel felöntjük.Amint felforr,a haldarabokat belerakjuk.A babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beletesszük,megborsozzuk.A felaprított paradicsom,ételízesítő por,cseresznyepaprika-krém meg a köménymag is belekerül.Annyi vizet öntünk rá,amennyi majdnem ellepi.Kis lángon,lefedve,többször kevergetve kb. 30 perc alatt megpároljuk.
Köretnek jóféle túrós csusza illik hozzá!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. máj. 9. 07:15
A csukapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.