Sertésborda mandarin módra recept
30 perc
Zsírszegény
A Sertésborda mandarin módra hozzávalói:
1 kg csontos sertéskaraj,vagy tarja,de lehet szűzpecsenye is.
a páchoz:
0,5 dl szójamártás,
0,5 dl 100 százalékos ananász vagy narancslé,
0,5 dl barna cukor,
1 kiskanál reszelt gyömbér,
egy csapott kiskanál őrölt bors,
só
A Sertésborda mandarin módra elkészítési módja:
A páchoz valókat egy mély tálban összekeverjük.A húst ujjnyi vastagon felszeleteljük,majd kissé kiverjük és a pácba forgatjuk.Letakarva hűtőszekrényben egy napon át érlejük.Felhasználás előtt lecsöpögtetjük.Grillrácsra fektetve,közepesen izzó parázs fölött oldalanként kb. 4-4 percig sütjük,közben kissé megsózzuk.
A szabadban készült pecsenyékhez különféle mártásokat is kínálhatunk,ami nagyon látványos,ha kicsumázott,szép paprikákba töltve adjuk asztalra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. máj. 6. 08:29
A sertésborda mandarin módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.