Laskagomba pörkölt recept
40 perc
A Laskagomba pörkölt hozzávalói:
1 kg laskagomba,
1 db paradicsom,
2-3 db zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
só,
1 púpozott kávéskanál rózsapaprika,
10 dkg sertészsír,
1 mokkáskanál csípős pirosarany
A Laskagomba pörkölt elkészítési módja:
A gondosan megmosott gombát durvára vágjuk fel és 20 percig főzzük.A finomra összevágott hagymát pirítsuk meg zsírban,majd tegyük hozzá a szeletekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát.Futtassuk meg a zsírban,majd adjuk hozzá a pirospaprikát és az előfőzött gombát.Sóval kevés borssal,piros arannyal ízesítsük,majd pároljuk puhára.
Fehér kenyérrel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. máj. 4. 08:16
A laskagomba pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.