Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Újburgonya-saláta zsenge cukorborsóval recept

Újburgonya-saláta zsenge cukorborsóval recept

Elkészítési idő 30 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Újburgonya-saláta zsenge cukorborsóval hozzávalói:
600 g újburgonya,
100 g zöldborsó,
100 g csiperkegomba,
1 fej lilahagyma,
0,6 dl Chef-tárkonyecet,
3 evőkanál szezám-vagy olívaolaj,
1 evőkanál mustár,
só,cukor,bors,
citromlé,
petrezselyem zöldje,
szezámmag


Az Újburgonya-saláta zsenge cukorborsóval elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben megfőzzük,megtisztítjuk karikákra vágjuk.Leszűrjük,lecsepegtetjük,citromlével meglocsoljuk.A zsenge héjas cukorborsót megmossuk és enyhén sós,enyhén cukros vízben felforraljuk,leszűrjük,lecsepegtetjük.A gombát megmossuk,cikkekre vágjuk,kevés olajon megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.Az öntethez a hagymát megtisztítjuk,vékony karikákra vágjuk.Az ecetet az olajjal elkeverjük,sóval,borssal,mustárral,ízlés szerint cukorral ízesítjük,leöntjük vele a hagymát,majd az egésszel a burgonyát,óvatosan összekeverjük a cukorborsót meg a gombát,s legalább fél órára hűtőbe tesszük. Szezámmaggal meghintve tálaljuk.

Ha dúsítani akarjuk,sült baconszalonnát helyezzünk a tetejére,és bajor rozs kenyeret kínálunk hozzá.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az Újburgonya-saláta zsenge cukorborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook