Paraszt saláta recept
30 perc
A Paraszt saláta hozzávalói:
2 fej fejes saláta,
500 g fejes káposzta,
300 g vöröshagyma,
300 g sárgarépa,
100 g primőr uborka,
300 g paradicsompaprika(zöld és piros),
1 csomag petrezselyem zöld,
1 dl étolaj,
3 g szemes bors,
100 g cukor,
1 g babérlevél,
5 g köménymag,
100 g só,
1 dl ecet
A Paraszt saláta elkészítési módja:
A fejes káposztát,a sárgarépát,az uborkát,a hagymát,a paprikát gépen vagy kézzel,hullámos élű késsel leszeleteljük és besózzuk.Közben fűszerekből(babérlevél,köménymag,szemes bors)saláta alaplevet főzünk(redukció)lehűtjük és cukorral ecettel ízesítjük.A leszeletelt anyagokat a sóból kicsavarjuk(ha kell forró vízzel leforrázzuk)és az öntettel,olajjal,petrezselyemmel összekeverjük. Egy napig hűtőben érleljük.Tálaláskor saláta levélben tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. ápr. 29. 06:34
A paraszt saláta elkészítési módja és hozzávalói.