Zöldborsós tokány recept
50 perc
Zsírszegény
A Zöldborsós tokány hozzávalói:
80 dkg sertéslapocka,
20 dkg megtisztított primőr zöldborsó,
15 dkg vöröshagyma,
1 csomag petrezselyem,
50 dkg újburgonya,
6 dkg vaj,
só,őröltbors,
A Zöldborsós tokány elkészítési módja:
A húst apró kockára,a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.A burgonyát megtisztítjuk,sós vízben megfőzzük. A hagymát vajban megpirítjuk,hozzáadjuk a húst,és erős lángon gyakran kevergetve,egy-egy dl víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ha a hús megpuhúlt,beletesszük a zöldborsót,vágott petrezselymet,kevés borsot,és fedőalatt további 15 percik főzzük.A burgonyát leszűrjük,kevés vajban futtatott petrezselyemmel összekeverjük.Azon melegében tálaljuk.
Vigyázzunk a hús párolásánál,hogy mindíg legyen egy kevés víz alatta,nehogy odaégjen.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. jún. 17. 20:43
A zöldborsós tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.