Fűszeres zöldségragu recept
A Fűszeres zöldségragu hozzávalói:50 dkg fejtett bab
30-30 dkg zöldborsó és burgonya
20 dkg zöld spárga
2 kis cukkini
2 fej vöröshagyma
1 édeskömény
3 centis gyömbér
1 citrom
8 evőkanál olaj
2 evőkanál petrezselyem
késhegynyi (keverék) őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kurkuma, szerecsendió
őrölt bors
só
A Fűszeres zöldségragu elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldborsót és a babot kifejtjük, az édesköményt negyedekre, a cukkinit hasábokra, a krumplit félbevágjuk, a spárga végeit levágjuk és 2-3 centis darabokra szeljük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a citrom héját spirálban levágjuk. Serpenyőbe 1 dl vizet öntünk, beletesszük az olajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat, sót, borsot, és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a burgonyát, a spárgát és a többi zöldséget, majd újra felforraljuk. Lefedjük, és 45 percig kislángon pároljuk. Ha a víz teljesen elpárolgott, néhány kanálnyival pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a citrom levét, és még 2 percig kevergetve pároljuk. Szárnyas húsok köreteként tálaljuk.
Amikor nem lehet friss zöldséget kapni, fagyasztott zöldborsóval, spárgával és fejtett babbal is elkészíthetjük. A fagyott zöldséget hagyjuk felengedni, utána ugyanúgy kezelhetjük, mint a frisset.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: norahhh, 2006. aug. 11. 14:44
A fűszeres zöldségragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.