Erdélyi parasztcsorba borjúhússal. recept
80 perc
Az Erdélyi parasztcsorba borjúhússal. hozzávalói:
15 dkg
borjúbélszín
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
5-5 dkg
zöldbab és kifejtett zöldborsó
5-5 dkg
zöldpaprika
paradicsom
karfiol
brokkoli
burgonya,1 kicsi zellergumó
5-8 dkg
édes káposzta,2 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors ízlés szerint
2-3 evőkanál paradicsompüré
1 kiskanál citromsó( vagy citromlé, de a savanyú káposzta leve is megteszi )
A tálaláshoz:tejfel
petrezselyemzöld (lestyánlevél)
vékonyan felszeletelt csípős paprika.
Az Erdélyi parasztcsorba borjúhússal. elkészítési módja:
Az olajat egy nagyobb lábosban felforrósítjuk, majd azon a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk. Akkor hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret,zellergumót. Összekeverjük, majd az üvegesedő zöldségekhez adjuk a zöldbabot, kiszemezett zöldborsót, a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, a felkockázott édes káposztát és a burgonyát is. Összekavarás után felöntjük annyi meleg vízzel, hogy az egészet ellepje. Ha felforrt hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst is és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal ízlés szerint.Szükség szerint ekkor még növelhetjük a lé mennyiségét is. Ha a leves készre főtt, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét is amivel még egyszer felrottyanjuk. Forrón tálaljuk.
Én őrölt fekete bors helyet borsikafüvet, petrezselyem helyett viszont lestyánt használok. Kiváló savanyításra az Erdélyben készen kapható bors nevű fűszer, de a legfinomabb a házilag elkészített savanyú káposzta levével. Igen finom, tartalmas és könnyen elkészíthető étel...
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. máj. 11. 05:55
Az erdélyi parasztcsorba borjúhússal. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.