Ropogós karfiol mártással recept
90 perc
A Ropogós karfiol mártással hozzávalói:
50 dkg
karfiol
10 dkg
liszt
4 evőkanál étolaj
2 db
tojás
15 dkg
lenmag
só
1 kisebb fej vöröshagyma
2 evőkanál borecet
1 mogyorónyi gyömbér
gyümölcskonzerv (kajszibarack, őszibarack, alma, eper, stb.)
A kisütéshez: étolaj.
A Ropogós karfiol mártással elkészítési módja:
Először a lenmagot liszttel és a tojások felvert fehérjéjével, 1 evőkanálnyi étolajjal, csipetnyi sóval és kevés vízzel összekeverjük. Lényeges, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, amit kb. 35-40 percig pihentetünk.Amíg pihentetjük a masszát megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük a karfiolt, amit rózsáira szedünk és kissé sós vízben pár perc alatt átfőzzük úgy, hogy ropogós maradjon. A vöröshagymát egészen finomra vágjuk, a gyömbért lereszeljük és összekeverve egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcskonzervet. Csipetnyi sóval megszórjuk, borecettel ízesítjük és a gyümölcsmártást kiforraljuk. A karfiol rózsákat a palacsintamasszában megforgatjuk és forró olajban kisütjük, majd a gyümölcsmártással meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. máj. 2. 07:54
A ropogós karfiol mártással elkészítési módja és hozzávalói.