Karfiol sajttal recept


1,5 kg
karfiol
2 dl
tejföl
15 dkg
reszelt füstölt sajt
5 dkg
vaj ( margarin)
só
1 evőkanálnyi ételízesítő
csipetnyi őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld
Zsemlemorzsa szükség szerint.
A Karfiol sajttal elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Az edény alján elrendezzük a karfiol rózsákat, megszórjuk ételízesítővel, zsemlemorzsával,az apróra vágott petrezselyem levél felével, a felkevert tejföl nagyobb részével, majd megszórjuk reszelt sajttal és a végén ezt is meglocsoljuk tejföllel. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyem levéllel megszórva, friss kenyérrel kínáljuk. Köretnek is kiváló.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. ápr. 20. 07:30
A karfiol sajttal elkészítési módja és hozzávalói.