Tavaszi ragu zöldborsóval recept


60 dkg
sertéscomb ( tarja, lapocka)
20 dkg
zöldborsó
15 dkg
póréhagyma
10 dkg
vaj ( margarin, vagy 1 dl. olíva olaj),2 dl
tejföl
2 szál sárgarépa
1 fej friss új karalábé
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt fekete bors
só
fél dl
félszáraz fehér bor.
A Tavaszi ragu zöldborsóval elkészítési módja:
A húst kisebb kockákra vágjuk és a zsiradékban a finoman felkarikázott póréhagymával együtt megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a kis kockára vágott karalábét és a zöldborsó is. Párolódás közben megszórjuk sóval (ételízesítővel), csipetnyi őrölt fekete borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel és aláöntjük a félszáraz fehér bort is, majd összeforgatjuk, együtt pároljuk. Ha kész a tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a kissé meghígított tejfölt, majd állandó kavargatás mellett még egyszer felrottyantjuk, pár percig forraljuk. Sós burgonya, vagy rizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. ápr. 19. 05:35
A tavaszi ragu zöldborsóval elkészítési módja és hozzávalói.