Palacsinta padlizsánnal recept
45 perc
A Palacsinta padlizsánnal hozzávalói:
1 db
közepesen nagy padlizsán
10 evőkanál liszt
10 evőkanál zabpehely
késhegynyi só
1 dl
tej ( vagy szódavíz)
csipetnyi őrölt kömény
és ugyanennyi őrölt koriander
kiskanálnyi morzsolt bazsalikom
2 dkg
vaj
10 dkg
füstölt
reszelt kemény sajt
A kisütéshez: olívaolaj.
A Palacsinta padlizsánnal elkészítési módja:
A padlizsán végeit levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekre karikázzuk. Mindkét oldalát megszórjuk csipetnyi sóval, majd kb. 10-12 percig pihentetjük. Ezt követően a "kiizzadt" nedvességet letörülgetjük a szeletekről, majd az előzetesen összekevert fűszerkeverékkel ízesítjük és a forró vajon mindkét oldalát sütve puhára pároljuk. Közben sós palacsinta tésztát készítünk, amit a padlizsán szeletekre öntünk és készre sütünk. Még sütés közben megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és melegen tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. ápr. 12. 18:04
A palacsinta padlizsánnal elkészítési módja és hozzávalói.