Padlizsánfasírt zabpelyhes recept
40 perc
91 kcal
4,5
9 gramm
800 g padlizsán
2 fej hagyma
citrombors
só
2 tojás
50 g zabkorpa
40 g zabpehely
10 g útifű maghéj
néhány evőkanál pomace olivaolaj/kókuszzsír
A Padlizsánfasírt zabpelyhes elkészítési módja:
Egy teflon serpenyőben jó pirosasra lesütöm a padlizsánt a hagymával együtt , mehet rá a só és citrombors is. Bőszen kell kavargatni és magas hőfokon. Ha kész hagyom langyosra hűlni majd elkeverem a tojással, zabpehellyel, korpával és útifüvel. Kis lepénykéket formáztam a sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokos előmelegített sütőbe teszem. 15-20 perc alatt kész. 15-20 db
100 gramm tápértéke:
kcal: 91.13
fehérje: 3.26
szénhidrát: 9.33
zsír: 4.42
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 357b18fc0c, 2015. febr. 7. 13:59
A padlizsánfasírt zabpelyhes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.