Almás párolt csirkemell sült burgonyával recept
Az Almás párolt csirkemell sült burgonyával hozzávalói:(2 személyre)
1 egész csirkemell
2-3 alma
6 szem közepes burgonya
étolaj
só
Az Almás párolt csirkemell sült burgonyával elkészítési módja:
A csirkemellet kicsontozom, egyforma hosszúkás darabokra vágom. Az almákat meghámozom, szeletekre vágom. A burgonyát héjában félig megfőzöm, kihűtöm, hasábokra szeletelem. A wokot felmelegítem, beleöntök 2-3 evőkanálnyi étolajat, amikor kellően forró, beledobom a csirkemell csíkokat és addig sütöm-párolom, amíg kifehérednek. Ekkor hozzáadom az almát és tovább együtt pirítom őket. Picit megsózom és amikor az alma már nem nyers, de nem is nagyom puha, leveszem. Ezalatt a sütőben egy kisebb tepsiben elkészül a sült burgonya, melyhez kiolajoztam egy tepsit, beletettem a félig főtt és szeletekre vágott burgonyát, nagyon kevés olajjal még megszórtam és forró sütőben - néha óvatosan megkeverve - készre sütöttem.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 31. 20:56
Az almás párolt csirkemell sült burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.