Sóska mártás recept
A Sóska mártás hozzávalói:kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál liszt
kevés cukor
só
0, 5-0, 7 liter tej
A Sóska mártás elkészítési módja:
A sóskát többször megmosom. Lecsepegtetem és egy marék levelet összefogva vékonyra szeletelem. Egy lábasban felhevítem az olajat, beleteszem a lisztet és zsemleszínű rántást készítek. Amikor kész, beleteszem az összevágott sóskát és addig kevergetem, míg az összes meg nem fonnyadt. Ekkor felöntöm annyi hideg tejjel, hogy ellepje. Megsózom, pici cukrot teszek bele, kevergetve felforralom. Ha sűrű lenne, még öntök bele egy kis tejet. Megkóstolom, ha kell, még megsózom. Ha van rá lehetőség, füstölt-főtt sonka-szelettel tálalom.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 29. 19:29
A sóska mártás elkészítési módja és hozzávalói.