Tojásos nokedli, fejes saláta recept
A Tojásos nokedli, fejes saláta hozzávalói:Nokedli hozzávalói:
0, 5 kg liszt
2 + 3 egész tojás
só
víz
4-5 evőkanál étolaj
A fejes saláta hozzávalói:
1 fej saláta
1 liter víz
5 evőkanál cukor
5 evőkanál 10 %-os ecet
5 mokkáskanál só
A Tojásos nokedli, fejes saláta elkészítési módja:
Nokedli: A lisztet megsózom, közepébe egy kis mélyedést csinálok, abba beleütöm a 2 egész tojást. Kevés vizet adagolva hozzá, közepesen kemény galuskatésztát készítek belőle. Nem kell, hogy álljon, mert akkor nyúlós lesz. Csak állítsuk össze, addigra már forrjon a sós víz, és már szaggathatjuk is. Amikor feljöttek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük. Amíg lecsepeg, egy megfelelő méretű lábasban felforrósítom a 4-5 evőkanálnyi étolajat. Amikor már kellően forró, beleöntöm lecsepegtetett nokedlit és kevergetve jól átpirítom. A 3 egész tojást egy edénybe beleütöm, picit megsózom, összekeverem, mint amikor rántottát készítek, és jól felforrósított nokedlira öntöm. Addig sütögetem kevergetve, míg a tésztát szépen be nem vonta a tojás és látszik, hogy már megsült. Saláta: Kb. 4 dl meleg vizet öntök a salátás edénybe. Beleteszem a sót, cukrot és az ecetet. (A meleg vízben hamarabb elolvadnak.) Ekkor még öntök hozzá 6 dl jó hideg vizet, ami lehűti a meleg salátaöntetet. Tálalásig félreteszem. A megmosott és négy felé vágott salátát közvetlenül tálalás előtt megmártom a salátalében, kistányérra teszem és úgy tálalom a nokedli mellé.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 28. 17:20
A tojásos nokedli, fejes saláta elkészítési módja és hozzávalói.