Lekváros keksztekercs recept
A Lekváros keksztekercs hozzávalói:20 dkg darált háztartási keksz
15 dkg baracklekvár
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál rum
Krém hozzávalói:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 evőkanál rum
2 tojás sárgája
kristálycukor
A Lekváros keksztekercs elkészítési módja:
A fenti összetevőket összegyúrjuk. Egy pergamen papírt tiszta, vizes konyharuhával átdörzsölünk. Az átdolgozott kekszet kb. 1 cm vastagságban téglalap alakban szétnyomkodjuk. Az elkészített krémmel megkenjük. Jó szorosan feltekerjük, miközben a papírt lehúzzuk róla. Legalább fél napra, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Miután pihentettük: A 15 dkg vajat keverőtálba tesszük, forró víz fölé téve kissé megpuhítjuk és habosra keverjük. Részletekben hozzáadjuk a rummal megöntözött porcukrot, a 2 tojás sárgáját és minden részlet után jól eldolgozzuk. Gombócokat is készíthetünk ebből az anyagból. A megáztatott kekszet összedolgozzuk a krémmel. 1-2 órán át hideg helyen pihentetjük. Két diónyi gömböket formálunk a masszából. A gombócok közepébe kimagozott meggyszemet teszünk. Kristálycukorba megforgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. aug. 5. 14:29
A lekváros keksztekercs elkészítési módja és hozzávalói.