Sajtos, tortillában sült csirke recept
A Sajtos, tortillában sült csirke hozzávalói:50 dkg csirkehús,
40 dkg kis zöld paradicsom,
2 hegyes erõs paprika,
1 kk õrölt koriander,
0,8 dl tej,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk só,
2 ek olaj,
2 dl tejföl,
12 tortilla,
1 közepes hagyma,
6 dkg kemény sajt.
A Sajtos, tortillában sült csirke elkészítési módja:
Elkészítése: A csirkét fõzze meg és aprítsa kicsire. A paradicsomot fõzze meg, majd turmixolja az erõs paprikával, korianderrel, tejjel, fokhagymával és sóval simára. Serpenyõben hevítse az olajat középforróra, öntse bele a pépet és süsse kb. 5 percig, kevergetve. Vegye le a tûzrõl, keverje bele a tejfölt és tegye félre. A tortillákat süsse olajon vagy mikróban míg lágyak és hajlíthatóak lesznek; mártsa egyenként a zöld mártásba, majd tegyen rá csirkét, tekerje fel, tegye sütõedénybe a tekercseket szorosan egymás mellé, öntse rá a maradék mártást, szórja meg reszelt sajttal és hagymával, majd süsse 180 C°-on 15-20 percig.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. aug. 2. 09:41
A sajtos, tortillában sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.