Lapóka recept
60 perc
A Lapóka hozzávalói:
50 dkg liszt
1-2 pohár kefír
késhegynyi só
tej
élesztő
cukor
zsír - a tészta kenéséhez
olaj a sütéshez
A Lapóka elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, sóval, kefírrel. Lágy tésztát kapunk melyet két részre osztunk, téglalap alakúra nyujtjuk, zsírral vékonyan megkenjük és feltekerjük. Kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük - csigákat kapunk - melyet lisztezett deszkán 20 percig kelesztünk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal kínáljuk. Jó étvágyat!
Vigyázzunk az olajjal, mert ha nagyon forró hirtelen sül, megbarnul és kemény kérget kap.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Éva1963, 2007. aug. 1. 16:41
A lapóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.