Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Túrós pacsóka recept

Túrós pacsóka recept

A Túrós pacsóka hozzávalói:
35 dkg tehéntúró (húsdarálón ledarálva)
1 csapott kávéskanál só
1 tojás
0,5 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
kb. 35 dkg finomliszt átszitálva
1 késhegynyi kristálycukor

Olaj a kisütéshez.

15 dkg reszelt sajt a szóráshoz.


A Túrós pacsóka elkészítési módja:
A tejben a késhegynyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. 1,5 cm vastagra nyújtva korongokat szúrunk belőle, forró olajban kisütjük, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.

Azért írtam a lisztnél hozzávetőleges mennyiséget, mert függ a túró nedvességtartalmától és a tojás nagyságától.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A túrós pacsóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook