Túrós pacsóka recept

35 dkg tehéntúró (húsdarálón ledarálva)
1 csapott kávéskanál só
1 tojás
0,5 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
kb. 35 dkg finomliszt átszitálva
1 késhegynyi kristálycukor
Olaj a kisütéshez.
15 dkg reszelt sajt a szóráshoz.
A Túrós pacsóka elkészítési módja:
A tejben a késhegynyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. 1,5 cm vastagra nyújtva korongokat szúrunk belőle, forró olajban kisütjük, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.
Azért írtam a lisztnél hozzávetőleges mennyiséget, mert függ a túró nedvességtartalmától és a tojás nagyságától.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. okt. 29. 10:41
A túrós pacsóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.