Vajas burgonya patisszonraguval recept
A Vajas burgonya patisszonraguval hozzávalói:1 db közepes patisszon
1 kg burgonya
1 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem
8 dkg teavaj
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 db tojás
Ételízesítő (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
só
5 dkg reszelt sajt
A Vajas burgonya patisszonraguval elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, kis kaockákra vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vaj felét felmelegítjük, átforrósítjuk benne a zöldpetrezselymet és a leszűrt burgonyát. Tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét kiszedjük, húsát apró kockára vágva a maradék felhevített vajon átforgatjuk, s kevés víz hozzáadásával 1 csapott kávéskanál fűszerkeverékkel, 1 késhegynyi őrölt borssal megszórva puhára pároljuk, majd a burgonyára halmozzuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel, tojással, 1 mokkáskanál fűszerkeverékkel, és befedjük vele a patisszont. Forró sütőben 20 perc alatt átsütjük, azon forrón reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
A patisszon belsejét ne dobjuk ki, finom leves készíthető belőle.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. okt. 22. 10:24
A vajas burgonya patisszonraguval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.