Burgonyával töltött paradicsom recept
A Burgonyával töltött paradicsom hozzávalói:8 közepes paradicsom
60 dkg burgonya
20 dkg párizsi
4 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1/2 cs. zöldpetrezselyem
1 evőkanál mustár
só
őrölt paprika
majoránna
A Burgonyával töltött paradicsom elkészítési módja:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, négy szemet félreteszünk, a többit áttörjük. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk. Az áttört burgonyát összekeverjük a darált párizsival, a mustárral meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sóval, késhegynyi pirospaprikával meg majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk, majd a masszát a paradicsomokba töltjük. Egy tűzálló tálat kikenünk két evőkanál olajjal, belesimítjuk a kivájt kaparékot, majd sorba ráültetjük a töltött paradicsomokat. A tejfölt megsózzuk, majd a paradicsomokra öntjük, és forró sütőben jól átsütjük. Közben elkészítjük a köretet. A megtisztított, apróra vagdalt hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, beleforgatjuk a félretett, karikákra szeletelt burgonyát, megsózzuk és a sült töltött paradicsomok mellé tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 23. 12:55
A burgonyával töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.