Szalonnás göngyölt zöldbab recept
A Szalonnás göngyölt zöldbab hozzávalói:60 dkg zöldbab
15 dkg főtt császárszalonna
15 dkg lapkasajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
só
őrölt bors
A Szalonnás göngyölt zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sóval meg fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A szálakat nyolc csomóba összefogjuk, először egy vékony szelet szalonnába majd sajtszeletbe göngyöljük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé belefektetjük a göngyölegeket, és egy csipet őrölt borssal fűszerezzük. A tekercsek tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőbe tolva sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 16. 20:54
A szalonnás göngyölt zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.