Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Szalonnás göngyölt zöldbab recept

Szalonnás göngyölt zöldbab recept

A Szalonnás göngyölt zöldbab hozzávalói:
60 dkg zöldbab
15 dkg főtt császárszalonna
15 dkg lapkasajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt bors


A Szalonnás göngyölt zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sóval meg fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A szálakat nyolc csomóba összefogjuk, először egy vékony szelet szalonnába majd sajtszeletbe göngyöljük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé belefektetjük a göngyölegeket, és egy csipet őrölt borssal fűszerezzük. A tekercsek tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőbe tolva sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A szalonnás göngyölt zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook