Tepsis zöldbab recept


75 dkg zöldbab
2 tojás
2 dkg margarin
2 dl tej
2 evõkanál finomliszt
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 evõkanál só.
A Tepsis zöldbab elkészítési módja:
A megtisztított zöldbabot egyben hagyjuk. Megmossuk, lecsöpögtetjük, és tésztaszûrõben forrásban lévõ sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 10 percig fõzzük, ezután a vízbõl kivéve lecsöpögtetjük. A félig fõtt zöldbabot beleterítjük egy lapos tepsibe vagy tûzálló tálba. Külön serpenyõben felolvasztjuk a margarint. Rászórjuk a lisztet, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az egész habzani kezd, ekkor ráöntjük a meleg tejet, és a zöldbab fõzõlevébõl egy-másfél decit. Folyamatos keverés közben sûrûre fõzzük. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, apróra vágott petrezselyemzöldet. A tûzrõl lehúzva addig keverjük, amíg a massza kissé lehûl, ekkor beletesszük a nyers, felvert tojásokat. A zöldbabon egyenletesen elkenjük a tojásos mártást. Elomelegített forró sütõben szép pirosra sütjük a tetejét.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:40
A tepsis zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.