Tejfölben párolt hagyma recept
45 perc
A Tejfölben párolt hagyma hozzávalói:
1 kg vöröshagyma
2 dl tejföl
1 db egész tojás
5 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál törött fehér bors
csapott mokkáskanálnyi õrölt szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vegeta
kevés só.
A Tejfölben párolt hagyma elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és tepsin elhelyezzük - lehetõleg egymás mellé, nem egymásra! A tojást habosra verjük, majd összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával és az összes fûszerrel. Az öntetet rálocsoljuk a hagymára, és a nagyon vékonyra szeletelt szalonnával megszórjuk. Ezután a tepsit alufóliával befedjük, és az elõmelegített forró sütõben 25 percig pároljuk. Végül levesszük a fóliát, és csak annyi ideig pirítjuk tovább, amíg a teteje kissé színesedni kezd. Pirított kenyérszeletkékkel kitûnõ vacsora.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:32
A tejfölben párolt hagyma elkészítési módja és hozzávalói.