Rántott kelkáposzta recept
A Rántott kelkáposzta hozzávalói:8 nagy kelkáposztalevél
2 db egész tojás
2 gerezd fokhagyma
1 evõkanál só
kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a sütéshez.
A Rántott kelkáposzta elkészítési módja:
A megmosott és vastag ereitõl megszabadított kelkáposztaleveleket erõsen sós, forrásban lévõ vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 5 percig fõzzük. Ezután leszûrjük, és jól lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A káposztaleveleket egyenként deszkára terítjük, és a fokhagymás tojással egész felületén bekenjük (kenõtollal célszerû végezni ezt a mûveletet). Ezután szorosan felcsavarjuk, két végét úgy hajtogatva, mintha töltött káposztát készítenénk. A kis tekercseket elõször lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bõ, forró olajban szép piros-ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:31
A rántott kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.