Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel recept
25 perc
A Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel hozzávalói:
1 kg sárgarépa (lehetõleg nagy sárgarépaszálak)
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 késhegynyi törött fekete bors
olaj a sütéshez.
A Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel elkészítési módja:
A sárgarépákat gondos tisztítás után úgy karikázzuk fel, mint a róseibnihez való burgonyát szoktuk. A nedvességét papírszalvétával leitatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és fedetlenül tesszük tálba. (Ha befedjük, a párától megereszkedik.) Amíg a sárgarépa sül, elkészítjük a mártást: a tejfölbe belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát, meg kevés sót és borsot. Ki-ki a saját tányérján mártogatja bele a sült sárgarépát. Ízletes és egészséges vacsora.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:35
A sült sárgarépa fokhagymás tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.