Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel recept

Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel recept

Elkészítési idő 25 perc

A Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel hozzávalói:
1 kg sárgarépa (lehetõleg nagy sárgarépaszálak)
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 késhegynyi törött fekete bors
olaj a sütéshez.


A Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel elkészítési módja:
A sárgarépákat gondos tisztítás után úgy karikázzuk fel, mint a róseibnihez való burgonyát szoktuk. A nedvességét papírszalvétával leitatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és fedetlenül tesszük tálba. (Ha befedjük, a párától megereszkedik.) Amíg a sárgarépa sül, elkészítjük a mártást: a tejfölbe belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát, meg kevés sót és borsot. Ki-ki a saját tányérján mártogatja bele a sült sárgarépát. Ízletes és egészséges vacsora.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sült sárgarépa fokhagymás tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook