Sonkás rizzsel töltött karalábé recept
A Sonkás rizzsel töltött karalábé hozzávalói:8 db kisebb karalábé
20 dkg sonka (vagy maradék felvágott)
15 dkg rizs
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
1 csomó zöldpetrezselyem
4 evőkanál olaj
só, őrölt bors
A Sonkás rizzsel töltött karalábé elkészítési módja:
A meghámozott karalábékat sós vízben nem túl puhára főzzük, majd a belsejét kivájjuk. A megmosott rizst sós vízben puhára főzzük, majd összekeverjük az apróra vagdalt sonkával meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd két evőkanál olajban kevergetve átsütjük. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk, megtöltjük a karalábékat a masszával, köré szórjuk a kivájt forgácsokat, végül az egészet meghintjük a reszelt sajttal. Forró sütőbe tolva megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 10. 10:08
A sonkás rizzsel töltött karalábé elkészítési módja és hozzávalói.