Zöldségleves húsgombóccal recept
A Zöldségleves húsgombóccal hozzávalói:15 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyem,
1 fej karalábé,
5 dkg zeller ,
1 kis fej vöröshagyma ,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 db burgonya,
zöldpetrezselyem,
1 kanál olaj,
só,
bors .
A húsgombóchoz
25 dkg hús (akármilyen maradék húsból),
fél zsemle ,
1 db tojás,
só ,
bors,
pici vöröshagyma .
A Zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja:
A répát, petrezselymet, karalábét apróra vágjuk, az olajon halványra pirítjuk. Felengedjük kellő mennyiségű meleg vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott zellert, a reszelt vöröshagymát, a törött fokhagymát és zöldpetrezselymet, 1-2 db egész burgonyát. Sózzuk, pici borsot teszünk bele. Mikor majdnem megfőtt, belefőzzük a húsgombócot. Amikor elkészült az egész burgonyákat kivesszük a levesből.A húsgombóc készítése A zsemlét beáztatjuk, a húst megdaráljuk. A darált húst, a jól kicsavart zsemlét, a tojást, sót, borsot és a reszelt vöröshagymát zsírban fedő alatt megpároljuk, jól összekeverjük. Lisztezett kézzel kis gombócokat készítünk. Belerakjuk egyszerre a lassan fövő levesbe és továbbra is, lassan főzzük, hogy szét ne essenek a gombócok.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 19. 21:36
A zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.