Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldségleves húsgombóccal recept

Zöldségleves húsgombóccal recept

A Zöldségleves húsgombóccal hozzávalói:
15 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyem,
1 fej karalábé,
5 dkg zeller ,
1 kis fej vöröshagyma ,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 db burgonya,
zöldpetrezselyem,
1 kanál olaj,
só,
bors .

A húsgombóchoz

25 dkg hús (akármilyen maradék húsból),
fél zsemle ,
1 db tojás,
só ,
bors,
pici vöröshagyma .


A Zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja:
A répát, petrezselymet, karalábét apróra vágjuk, az olajon halványra pirítjuk. Felengedjük kellő mennyiségű meleg vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott zellert, a reszelt vöröshagymát, a törött fokhagymát és zöldpetrezselymet, 1-2 db egész burgonyát. Sózzuk, pici borsot teszünk bele. Mikor majdnem megfőtt, belefőzzük a húsgombócot. Amikor elkészült az egész burgonyákat kivesszük a levesből.A húsgombóc készítése A zsemlét beáztatjuk, a húst megdaráljuk. A darált húst, a jól kicsavart zsemlét, a tojást, sót, borsot és a reszelt vöröshagymát zsírban fedő alatt megpároljuk, jól összekeverjük. Lisztezett kézzel kis gombócokat készítünk. Belerakjuk egyszerre a lassan fövő levesbe és továbbra is, lassan főzzük, hogy szét ne essenek a gombócok.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook