Kapros-karalábés galambraguleves recept
120 perc
A Kapros-karalábés galambraguleves hozzávalói:
1 db galamb
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
pár szelet zeller
1 nagyobb fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
1 db karalábé
tejföl
1 tojássárgája
ételízesítő
finomra vágott kapor
levestészta
A Kapros-karalábés galambraguleves elkészítési módja:
A húsból és a zöldségekből ( a karalábé kivételével) a szokásos módon húslevest főzünk. Leszűrjük, a zöldségeket földaraboljuk, a húst leszedjük a csontról, apróra vágjuk, s a levessel ismét föltesszük a húst és a zöldségeket főni, mostmár a kockára vágott karalábéval és a kaporral együtt. Forrástól számítva kb. 10 perc múlva belefőzzük a levestésztát, majd a végén még megrottyantjuk a tejföllel elkevert tojássárgájával.
A karalábét lehetőleg ne főzzük tovább 20-25 percnél, akkor friss, roppanós marad.
Itthon csak galambból próbáltuk, de valószínűleg más fajta húsból is finom lehet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2007. okt. 7. 23:35
A kapros-karalábés galambraguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.