Tejszínes spárgaleves recept
60 perc
A Tejszínes spárgaleves hozzávalói:
- 25 dkg spárga
- 1 szál sárgarépa
- kb. ugyanannyi zeller
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- vaj
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál keményítő
- ételízesítő
- őrölt fehérbors
A Tejszínes spárgaleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk tetszés szerint (a spárgáról a fás részt levágjuk, a többit megtisztítjuk). Vajon kevés ételízesítővel pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult (kb. 15-20 perc), a fehér színű zöldségek egy részét kimerjük (a sárgarépát nem),turmixoljuk, és összekeverjük a keményítővel elkevert tejszínnel. Ezt a leveshez adjuk, összeforraljuk. A végén még fehérborssal ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2007. jún. 2. 19:56
A tejszínes spárgaleves elkészítési módja és hozzávalói.