Töltött keksz II. recept
A Töltött keksz II. hozzávalói:- két csomag Albert keksz
a krémhez:
- 5 dkg étkezési keményítő
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl rum
- 20 dkg margarin (vagy vaj)
- 3 dl tej
A Töltött keksz II. elkészítési módja:
A keményítőt és a kakaóport elkeverjük pici tejben, a többi tejet forraljuk. A cukrot közben karamellizáljuk, majd a forró(!) tejet hozzáöntjük. Ha simára kevertük, forrás közben hozzáadjuk a maradék tejet (a keményítővel és a kakaóval), sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint. A krémet valamelyest kihűtjük, majd megkenjük vele a kekszeket, és így egymáshoz ragasztjuk őket. A kész kekszrudat (vagy rudakat) egy napig hűtőben érleljük(hogy puhuljon a keksz a krémtől), majd ferdén szeleteljük föl.
- a karamellhez feltétlenül forrón adjuk a tejet, mert egyébként megszilárdul a karamell, és nem tudjuk elkeverni
- étkezési keményítővel finomabb állagú krémet kapunk, mintha liszttel csinálnánk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2007. máj. 27. 11:49
A töltött keksz ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.