Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Töltött keksz II. recept

Töltött keksz II. recept

A Töltött keksz II. hozzávalói:
- két csomag Albert keksz
a krémhez:
- 5 dkg étkezési keményítő
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl rum
- 20 dkg margarin (vagy vaj)
- 3 dl tej


A Töltött keksz II. elkészítési módja:
A keményítőt és a kakaóport elkeverjük pici tejben, a többi tejet forraljuk. A cukrot közben karamellizáljuk, majd a forró(!) tejet hozzáöntjük. Ha simára kevertük, forrás közben hozzáadjuk a maradék tejet (a keményítővel és a kakaóval), sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint. A krémet valamelyest kihűtjük, majd megkenjük vele a kekszeket, és így egymáshoz ragasztjuk őket. A kész kekszrudat (vagy rudakat) egy napig hűtőben érleljük(hogy puhuljon a keksz a krémtől), majd ferdén szeleteljük föl.

- a karamellhez feltétlenül forrón adjuk a tejet, mert egyébként megszilárdul a karamell, és nem tudjuk elkeverni
- étkezési keményítővel finomabb állagú krémet kapunk, mintha liszttel csinálnánk


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A töltött keksz ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook