Gombafelfújt recept
A Gombafelfújt hozzávalói:- kb. 30-40 dkg gomba, apróra szelve
- 2-3 szál újhagyma vagy ennek megfelelően póréhagyma, apróra szelve
- vaj
- 1-2 db zsemle, kenyérszelet, vagy valamilyen nem édes pékáru
- egy kevés tej
- kb. 1 dl tejszín
- mennyiségtől függően 2-3 db tojás
- kevés őrölt fehérbors
- só vagy ételízesítő
A Gombafelfújt elkészítési módja:
A kenyérszeleteket előzetesen összetöröm, kevés tejjel leöntöm, hogy puha legyen (de azért ne tocsogjon a tejben). A gombát a hagymával és a sóval vajon megpirítom, kevés vízzel felengedve párolom. Ha elfőtte a levét hozzáadom a tejszínt. A gombás masszát összekeverem a szétnyomott kenyérszeletekkel és a tojások sárgájával, majd hozzáadom a felvert tojásfehérjét. A kész masszát zsiradékkal kikent/vagy sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltöm. 180 fokon kb. 30 percig sütöm. Ha már nem túl forró fölszeletelem, és sajtmártással tálalom.
Fűszerezésben több mindent ki lehet próbálni: bazsalikommal és rozmaringgal is finom.
Sütéskor esetleg az első 10 percben lehet magasabb hőfokon sütni, hogy szépen feljöjjön, de később tanácsos lejjebb venni, hogy ne kapja oda túlságosan a tetejét.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2006. nov. 7. 12:18
A gombafelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.