Hagymás-krumplis lepény recept
A Hagymás-krumplis lepény hozzávalói:10 dkg sajt + tetejere (kb. 20 dkg)
13 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojas
25 dkg krumpli
póréhagyma, újhagyma, vöröshagyma
20 dkg sonka
20 dkg kolbasz
3 dl tejföl + tesztahoz
3 dl tejszín
2 dl tej
só,
bors,
szerecsendió
A Hagymás-krumplis lepény elkészítési módja:
A sajtból, margarinból, lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy összeálljon. Fűszerezzük. Tepsi nagyságúra kinyújtuk a tésztát, hőálló edénybe fektetjük. Tetejére szeleteljük vékony karikára a krumplit és a hagymékat. (A hagyma mennyisége tetszés és ízlés szerinti), valamint a sonkát és a kolbászt is apróra vágva. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük, majd ráöntjük az ételre. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy befedje az egészet. Sütőben addig sütjük, míg a krumpli puha lesz.
Akkor a legjobb, ha többféle (legalabb 3 féle) sajtból készítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 18. 07:56
A hagymás-krumplis lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.