Sült oldalas jóasszony módra recept
60 perc
A Sült oldalas jóasszony módra hozzávalói:
60 dkg sertésoldalas,
40 dkg burgonya,
20 dkg primőr kifejtett zöldborsó,
15 dkg laskagomba,
10 dkg póréhagyma vagy egy csomó újhagyma,
1 csomag petrezselyemzöld,
4 cikk fokhagyma,
1 teáskanál kömény,
só,bors,
2 dl olaj.
A Sült oldalas jóasszony módra elkészítési módja:
Az oldalast megmossuk sózzuk,őrölt köménnyel meghintjük. Tepsibe rakjuk,sem zsíradékot,sem vizet nem teszünk alá.Közepesen meleg sütőben puhára sütjük.Sütés közben saját,kiolvadt zsírjával locsolgatjuk.Ha kellőképpen megpuhult,kiszedjük,és a tepsiben maradt zsírban megpirítjuk a zöldborsót,hozzáadjuk a kockára vágott gombát,és a félkarikákra szelt hagymát.Sóval,borssal,vágott petrezselyemmel ízesítve 6-8 percig pároljuk.Végül összekeverjük a forró olajban megsült,apró kockákra vágott burgonyával.
Vigyázzunk a zölborsót ne pároljuk sokáig,mert egy idő után nem puhul,hanem keményedik.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. jún. 24. 21:31
A sült oldalas jóasszony módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.