Bakonyi burgonyás aprópecsenye recept
A Bakonyi burgonyás aprópecsenye hozzávalói:40 dkg sertéscomb
20 dkg gomba
20 dkg kifejtett zöldborsó
1 paradicsom
1 zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyem
2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
köretnek:
60 dkg burgonya
a sütéshez olaj
A Bakonyi burgonyás aprópecsenye elkészítési módja:
A megmosott húst kis kockákra vágjuk, és az olajban hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a kifejtett zöldborsót meg a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal fűszerezzük, megszórjuk a zúzott fokhagymával meg a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Közben a meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, olajban szép pirosra sütjük, majd összekeverjük a raguval.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 17. 08:04
A bakonyi burgonyás aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.