Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm recept
A Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm hozzávalói:60 dkg sertésszűz
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsom püré
1 dl víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoránna
A Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm elkészítési módja:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom. Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majoránnával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm.
Krumplipürével kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2017. jún. 16. 13:55
A zöldborsós sertésszűz gm&lm elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.