Tejfölös burgonyaleves hidegen recept
A Tejfölös burgonyaleves hidegen hozzávalói:30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
só
késhegynyi őrölt szerecsendió
A Tejfölös burgonyaleves hidegen elkészítési módja:
A meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát egy liter sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vagdalt hagymát és lefedve, kis lángon puhára főzzük. Végül a tejfölt simára keverjük a finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg a reszelt szerecsendióval, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a leveshez öntve összeforraljuk. Jól lehűtve fogyasszuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 14. 22:04
A tejfölös burgonyaleves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.