Ciprusi fűszeres hal recept

60 dkg mirelit tonhal
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
liszt
só
rozmaring
cayenne bors
A Ciprusi fűszeres hal elkészítési módja:
A felengedett halszeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a vajban mindkét oldalán megsütjük, és félretesszük. A visszamaradt vajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, egy csipet rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk egy kiskanál liszttel, és felengedjük az egy kevés vízzel hígított fehérborral. Állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk, egy csipet cayenne borssal ízesítjük, és forrón a halra öntjük.
Burgonyapürével,főtt rizzsel, párolt vagy friss zöldségekkel tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 12. 21:40
A ciprusi fűszeres hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.