Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Rakott gombás saláta recept

Rakott gombás saláta recept

A Rakott gombás saláta hozzávalói:
50 dkg burgonya
20 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
1 citrom leve
1 evőkanál mustár
só, bors
1 kiskanál cukor


A Rakott gombás saláta elkészítési módja:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük, fél citrom kifacsart levével ízesített kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. A megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük. Ezután elkészítjük a mártást. A tejfölt simára keverjük a tojássárgával, a mustárral meg a maradék citromlével. Sóval, borssal meg cukorral ízesítjük, és alaposan összekeverjük.Végül egy mély tálba rétegesen lerakjuk az előkészített alapanyagokat, tetejét meglocsoljuk a mártással, majd tálalásig hűtőszekrényben érleljük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A rakott gombás saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook