Rakott gombás saláta recept
A Rakott gombás saláta hozzávalói:50 dkg burgonya
20 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
1 citrom leve
1 evőkanál mustár
só, bors
1 kiskanál cukor
A Rakott gombás saláta elkészítési módja:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük, fél citrom kifacsart levével ízesített kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. A megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük. Ezután elkészítjük a mártást. A tejfölt simára keverjük a tojássárgával, a mustárral meg a maradék citromlével. Sóval, borssal meg cukorral ízesítjük, és alaposan összekeverjük.Végül egy mély tálba rétegesen lerakjuk az előkészített alapanyagokat, tetejét meglocsoljuk a mártással, majd tálalásig hűtőszekrényben érleljük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 9. 21:06
A rakott gombás saláta elkészítési módja és hozzávalói.