Paradicsommal töltött halfilé recept
429 kcal
4 szelet tengeri halfilé,
50 dkg burgonya,
4 nagy paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
7 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl száraz fehérbor,
2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából),
1 dl főzőtejszín,
1 tojássárgája,
fél citrom reszelt héja,
1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só
A Paradicsommal töltött halfilé elkészítési módja:
A megmosott halfiléket félbevágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és a hűtőbe tesszük. A paradicsomokat felkarikázzuk, 16 szeletet félreteszünk, a többit kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és egészben, a forrásban lévő sós vízben 25 perc alatt puhára főzzük. A megtisztított és apróra vágott vöröshagyma felét kevés előhevített vajon megpároljuk, liszttel megszórjuk, megpirítjuk, majd borral, zöldséglevessel felöntjük, és belekeverünk 1/2 dl tejszínt. Pár percig főzzük. A maradék tejszínbe belekeverjük a tojássárgáját, és a leveshez öntjük. Ne forraljuk tovább. Cukorral, sóval, citromhéjjal, borssal, citromlével ízesítjük, majd átszűrjük. A halszeletekre 2-2 paradicsomkarikát, zsályalevelet rakunk, megszórjuk sóval, borssal, és a szeleteket összehajtjuk. Előhevített vajon mind a két oldalukat átsütjük, kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt vajon megpirítjuk a maradék hagymát, a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. A halat a burgonyával, a paradicsommal tányérra tesszük, és körbeöntjük a mártással, tetejét zsályalevéllel díszítjük.
Az étel elkészítéséhez fagyasztott tengeri halfilét is használhatunk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 31. 10:42
A paradicsommal töltött halfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.