Rakott édes-káposzta recept
A Rakott édes-káposzta hozzávalói:50 dkg dagadó,
20 dkg rizs,
70 dkg édes-káposzta,
8 dkg füstölt szalonna,
20 dkg reszelt sajt,
2 kis fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
25 dkg zöldpaprika,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
só, törött fehérbors
A Rakott édes-káposzta elkészítési módja:
Ledaráljuk a húst, és összekeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizzsel. A hagymát kevés olajon megpároljuk. A hús-rizs keverékéhez tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk lecsurgatjuk, és kb. kisujjnyi csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, karikákra vágjuk, a zöldpaprikát csíkokra. A szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és a felével kibéleljük a tálat. Ebbe terítjük a káposzta negyedét, kicsit megsózzuk, és beborítjuk a rizzsel kevert darált hús egyharmadával. Erre kerülnek a paradicsomkarikák és a zöldpaprika, majd újra káposzta. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön, és tejföl.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 28. 09:22
A rakott édes-káposzta elkészítési módja és hozzávalói.