Fortélyos névnapi menü recept
A Fortélyos névnapi menü hozzávalói:15 dkg lángolt kolbász,
2 kemény tojás,
3 nyers tojás,
15 dkg rizs,
1 zsemle,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál liszt,
só,
őrölt bors,
ételízesítő,
olaj a sütéshez
A Fortélyos névnapi menü elkészítési módja:
A héjától megszabadított kolbászt vékony szeletekre vágjuk, az áztatott és kifacsart zsemlével összekeverjük, és 1 kanál zsemlemorzsával meghintjük. A kemény tojásokat kockára vágjuk, a megpárolt rizzsel, 2 nyers tojással és fűszerekkel összedolgozzuk, és lapos pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, a harmadik felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajba sütjük ki.
Hagymás tört burgonyát és salátát kínálunk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 25. 08:53
A fortélyos névnapi menü elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.