Pulykamáj narancsos rizzsel recept
A Pulykamáj narancsos rizzsel hozzávalói:60 dkg pulykamáj,
20 dkg rizs,
só,
1,5 víz,
liszt,
vöröshagyma,
vágott mandula,
1,5 dl tejszín,
2 db narancs,
1,5 dl szárnyas húsleves,
5 g őrölt fehér bors,
50 g citrom,
csipet currypor,
vaj
A Pulykamáj narancsos rizzsel elkészítési módja:
A rizst megpároljuk. A pulykamájat megmossuk, leszárítjuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk A hagymát finomra vágjuk, hevített vajban üvegesre pirítjuk. A pirított hagymára rátesszük a májdarabokat, állandóan kevergetjük, nehogy leragadjon, és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük kevés curryporral, hozzáadjuk a vágott mandulát, kevés lisztel meghintjük, majd felengedjük a csirkelevessel és a tejszínnel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd kiforraljuk. A kimagozott narancsgerezdeket a maradék vajon lepirítjuk, megszórjuk a megmaradt curryporral, belekeverjük a párolt rizsbe, majd szűrt citromlével ízesítjük. A ragu mellé tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 23. 08:39
A pulykamáj narancsos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.